FINALE IMAGE
FINALE IMAGE 2
NewCurved_1
NewCurved_2
NewCurved_3

DWCT Visitor Centre

Projects / Public Buildings

DWCT Visitor Centre

A highly sustainable building in Jersey (2008)

 

 

Essential to the scheme is that the centre is easily accessible and its space rationally organised. The planning carefully reflects the many types of visitors (Paying visitor / Non-paying / School groups / Eco-lodge residents), who will use the Centre in different ways. ZEDfactory therefore designed the buildings with these flows in mind. The central avenue between the buildings acts as a congregational area, where queuing, eating and experiences can take place. The timber ramp is heavily landscaped and allows for disabled access. A glazed canopy with clearly visible renewable services attached will give an iconic message to visitors of this sustainable building.

Concept

From Car Park

Views

Views

to bridge to mascerenia

To park

More Public Buildings

JIND Kids Daycare
ShanghaiPOD (2016)
IMG_7796
Solar-loft
arriv-night-cover
Haras Embassai
Vantone, Beijing
ZEDschool, Korea (2010)
SchoolZED (2009)
Gao Jia Tang Village (2003)
Shangluo Maternity & Child Hospital
Zedhouse12
Scene-14

E  info@zedfactory.com              T  +44 020 8404 1380

 © 2020 ZEDfactory  All Rights Reserved.